ازاى تستخدمى أنواع السكاكين المختلفة؟
السكين المشرشر : مفيد جدا فى تقطيع الحاجات اللى ليها قشرة ناشفة زى العيش والسوسيس والطماطم.
السكين المستقيم : مفيد فى عمل قطعات دقيقة ومستقيمة وممكن سنه بالآله سن السكين. يستخدم فى تقطيع اللحوم والأسماك والخصروات.
سكينة المطبخ "كولنشف" : فيها فجوات على النصل بتساعدك تقطعى اللحمة من
غير ما تلزق على السكينة. بيتسخدمها الجزارين والطباخين فى عمل قطعيات
متميزة
ow to use different types of Knives?
Wavy (Serrated) Edge - especially useful for cutting soft products with
a hard crust (bread) or tough skin (sausages and tomatoes).
Straight Edge - recommended for cutting raw meat, slicing salmon and
chopping vegetables. A straight edge can be sharpened using a sharpening
steel. A straight edge is useful for making very precise or clean cuts
and should be razor sharp to get the best performance.
Granton Edge -
or "kullenschiff" edge, has hollowed out grooves on the sides of the
blade. These grooves fill with the fat and juices of the product being
sliced, which allows for thin, even cuts without tearing or shredding
the meat. The grooves also help shed the material being cut from the
blade helping to reduce sticking.